fredag 23 februari 2018

Reportage om vätska & idrott samt läkemedel i vatten

Hej!
Presentationerna är i full gång och jag har varit på två presentationer där de har pratat om vätska & idrott och läkemedel i vatten.
Första presentationen så handlade om vätska & idrott, och gruppen bestod av Noah Hellund, Alexander Boman, Jesper Ström, Mikael Wargh, Saga Gullberg och Jessica Söderbacka. Gruppen hade fördjupat sig i vätskeintag, alltså hur mycket vatten man skall dricka under dagen och hur mycket vätska man behöver när man tränar. De berättade också hur energi- och sportdrycker påverkar träningen och kroppen.


Andra presentationen så berättade Frida Ena, Johanna Granqvist, Johanna Gäddnäs, Sofia Sandström och Emma Liljestrand om läkemedel i vatten. Jag och de andra som också lyssnade fick veta hur läkemedlen skadar djur som lever i vattnet och hur allvarligt problemet egentligen är. Vi fick också veta hur man kan minska på läkemedlen i vattnet och få renare kranvatten.


Båda grupperna använde sig av YouTube-videor som handlade om deras ämnen samt en kahoot i slutet för att repetera och testa hur mycket publiken kunde. Båda presentationerna var mycket intressanta och innehöll mycket information som åtminstone jag inte visste tidigare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar